Ensemble Nylandia soi lämpimästi ja pehmeästi, hienostuneen ja elävän rytmikkäästi. Täysiverinen suoritus kielii niin kapellimestari Matias Häkkisen kuin jokaisen soittajan myötäsyntyisestä muusikkoudesta.
— Matti Sarpila, Demokraatti 3.10.2016, Los Elementos
Literes yhdistelee italialaista oopperatyyliä kansanomaisiin aineksiin valloittavalla tavalla. Solistijoukko ja Matias Häkkisen johtama Ensemble Nylandia tempautuivat sen tanssilliseen pyörteeseen estoitta, mutta silti myös melankoliset tasot saivat osansa.
— Harri Kuusisaari, Rondo-lehti lokakuu 2016, Los Elementos
W.F.Bachin cembalokonsertto f-molli on dramaattisen impulsiivinen teos. Sen dramaattinen ensiosa antoi solisti Matias Häkkiselle mahdollisuuden näyttäviin juoksutuksiin. Soolo-osissa hahmottui kimmeltävää taituruutta — Hitaassa osassa solisti vaelteli mietteliäässä yksinäisyydessään laveiden orkesteripiirrosten saattelemana. Prestissimo-finaali tarjosi kipunoivaa sarjatulta. Sen vuolas tekstuuri nousi Häkkisen käsittelyssä virtuoosisiin kuvioihin. Tiukassa tekstuurissa orkesteri venyi ryhdikkääseen suoritukseen.
— Kymen Sanomat 23.1.2016, Reijo Paavola
Le clavecin alerte et omniprésent de Matias Häkkinen.
— Pedro Octavio Diaz, Muse Baroque, le magazine de la musique baroque 12 octobre 2011, http://www.musebaroque.fr/Concerts/
Rannila pisti potkua väkevään bassosektioon, jonka dynamona oli viime syksynä diplomikonserttinsa pitäneen Matias Häkkisen mainio cembalo.
— www.amfion.fi Julkaistu 30.1.2012 Auli Särkiö
Cembalisti Matias Häkkinen on koonnut pienen barokkiorkesterin, joka soittaa lämpimän värikkäästi, joskus tuskaisen mystisesti tai myrskyisästi ja aina suggestiivisen tanssillisesti.
— Hannu-Ilari Lampila HS 3.10.2016
Korva on niin tottunut cembaloissa ja pianoissa käytettyyn tasavireiseen viritykseen, että aluksi tuntui siltä kuin cembalon viritys olisi jäänyt kesken. Kuului samanlaista huojuntaa kuin esimerkiksi kitaraa viritettäessä.
— Hannu-Ilari Lampila, Helsingin Sanomat 9.8.2017