Back to All Events

Mikkelin kaupunginorkesteri: Uutta ja vanhaa

Juha Kangas, kapellimestari
Otto Antikainen
, viulu
Matias Häkkinen
, cembalo ja piano

Georg Friedrich Händel: Concerto grosso G, op. 6/1
Pēteris Vasks: The Fruit of Silence
Johann Sebastian Bach: Viulukonsertto E-duuri
Pehr Henrik Nordgren: Sinfonia jousille
Uuno Klami: Hommage à Haendel

Juha Kangas

Todellinen pitkän linjan jousiorkesteriguru kapellimestari Juha Kangas saapuu jälleen johtamaan Mikkelin kaupunginorkesteria. Kangas on luonut pohjan Kokkolassa toimivan Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin menestykselle tinkimättömällä työllään ja korkean laadun vaatimuksellaan. Tätä korkeaa laatua on lupa odottaa myös tältä konsertilta, johon Kankaan kokemuksen rinnalle lavalle marssii nuoren polven huippuviulisti Otto Antikainen, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kerätä kunniaa useissa kilpailuissa, ja erityisesti juuri kamarimusiikkiosaamisellaan.

Myös konsertin ohjelma on yhdistelmä uutta ja vanhaa. Aikahaarukka teosten välillä ulottuu Bachin viulukonsertosta vuodelta 1718 Vasksin vuonna 2013 säveltämään teokseen The Fruit of Silence, jonka juuret ovat Äiti Teresan sanoissa. Alun perin kuorolle ja pianolle sävelletty teos on saanut muodon myös pianon ja jousiorkesterin yhdistelmänä. Tämän konsertin myötä jousiorkesteriversio saa Suomen ensiesityksensä.

Bachin lisäksi barokin ajan orkesterimusiikkia kukkeimmillaan tarjoilee Händelin Concerto grosso op. 6/1, joka on yksi tyylisuuntansa tunnetuimpia teoksia. Händelin vaikutusta kuullaan myös Uuno Klamin kamarimusiikkiteoksessa Hommage á Haendel, jonka Klami sävelsi kunnianosoitukseksi ihailemalleen barokin mestarille.

Pehr Henrik Nordgren ja Juha Kangas tunsivat toisensa jo 1960-luvulta alkaen ja Nordgren toimikin Kankaan luotsaaman kokkolalaisorkesterin nimikkosäveltäjänä luoden ison joukon klassikkoasemaan nousseita suomalaisia jousiorkesteriteoksia.

LIPUT: valitse itsellesi sopiva hinta
10 € säästölippu / 25 € peruslippu / 35 € kannatuslippu

HANKI LIPUT TÄSTÄ (lippu.fi)

TAITEILIJAVARTTI KLO 17.30 Mikaelin lämpiössä